V. Uluslararası Felsefe Kongresi "Savaş ve Barış" 2018

Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından 11-13 Ekim 2018 tarihleri arasında V. Uluslararası Felsefe Kongresi gerçekleştirildi. ‘Savaş ve Barış’ konulu kongreye yerli-yabancı çok sayıda felsefeci katıldı,  toplam 96 konuşmacı sunum yaptı.

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, savaşın neredeyse tüm inançlarda ve ideolojilerde dış politika amaçlarının gerçekleştirilmesinde önemli rol oynadığını vurguladı. Hemen hemen hiçbir devletin kendisini bölgesel ve uluslararası çatışmaların dışında tutabilecek ayrıcalığa sahip olmadığının altını çizdi.

BUÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Çüçen ise konuşmasında 2008 yılında bir Avrupa Birliği Projesi kapsamında düzenlemeye başladıkları Uluslararası Felsefe Kongresi’nin bu yıl 5.sini gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

İsveç, Bulgaristan, Cezayir, İran, Azerbaycan, Almanya, Polonya, Pakistan ve Slovakya'dan gelen 23 yabancı konuşmacının yanı sıra Türkiye’nin çeşitli
üniversitelerinin felsefe, sosyoloji, kamu yönetimi, siyaset bilimi, tarih,
müzik, sanat tarihi, sınıf öğretmenliği gibi bölümlerinden davetlilerin
katıldığı kongrenin açılış oturumunu Ege Üniversitesi emekli öğretim üyesi
Prof. Dr. Ahmet Arslan gerçekleştirdi.

13 Ekim’de sona eren kongrenin kapanış konuşmasını ise Almanya Flensburg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ulrich Glassmann yaptı.

EkBoyut
Kongreden Fotoğraflar.docx2.74 MB